Επίθεση Τσακαλώτου στη Νέα Δημοκρατία

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
«Είμαι πιο έτοιμος να πιστέψω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πολιτικός κρατούμενος παρά να πιστέψω ότι το κόστος της διαπραγμάτευσης ήταν 100 δισεκατομμύρια ευρώ».
Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προς διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο.
Αναφορικά με τα περί κατάρτισης σχεδίων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα ήταν ανεύθυνη οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν αντιμετώπιζε την πιθανότητα μιας τέτοιας κρίσης και ότι πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για όλα τα ενδεχόμενα.
Ωστόσο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει αποδείξεις ότι το λεγόμενο σχέδιο β’ θα γινόταν κάποτε σχέδιο α’.
Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ήταν ναρκοθετημένη (από τη Νέα Δημοκρατία) από την πρώτη στιγμή και απευθυνόμενος στα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν υπάρχει ανάρτηση κάπου για το πώς κάνεις διαπραγμάτευση και σίγουρα δεν μπορούσαμε να μάθουμε από σας».
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης