ΟλοκληρΩθηκε χθες η μετάβαση των μεταναστών και των προσφύγων στο γήπεδο του Χόκεϊ καθώς οι εγκαταστάσεις είχαν ετοιμαστεί προκειμένου να στεγαστούν.
Το υπουργείο πανηγυρίζει(!) επειδή επιτεύχθηκε ο στόχος της μετεγκατάστασης εντός 24 ωρών των ανθρώπων εκεί, με τις μονάδες να είναι σχεδόν έτοιμες.
Προτεραιότητα αποτελούν οι γυναίκες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι άρρωστοι και εκείνοι θα είναι οι πρώτοι που θα εγκατασταθούν στους χώρους.
Οι άνθρωποι θα έχουν στη διάθεσή τους ζεστό νερό, θα έχουν θέρμανση και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα συνεχιστεί και η αρωγή στο κομμάτι της τροφοδοσίας από ΜΚΟ και τον Ερυθρό Σταυρό.
Η δυνατότητα στέγασης του συγκεκριμένου χώρου είναι στα 800-100 άτομα και θεωρείται ότι δεν θα χρειαστεί παραπάνω, καθώς αναμένεται να έρχεται και να φεύγει συνεχώς κόσμος.
Η διαδικασία καθαρισμού συνεχίζεται όπως και η εγκατάσταση των απαραίτητων επίπλων για να μείνουν οι άνθρωποι. Είχαμε ως πρόγραμμά μας το όλο σχέδιο να έχει ολοκληρωθεί σε 24 ώρες και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να γίνει αυτό, λένε από το αρμόδιο υπουργείο και έξω από το γήπεδο του Χόκεϊ θα υπάρχουν, όπως και στο Ταε Κβον Ντο φύλαξη από αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ.
Το ερώτημα όμως παραμένει. Η Ελλάδα έχει σοβαρό με πρόσφυγες και μετανάστες. Η σημερινή κυβέρνηση έκανε τεράστιο λάθος με την Αμυγδαλέζα. Θα συνεννοηθεί επιτέλους με τους αρμόδιους φορείς ώστε να φτιάξει τα κατάλληλα κέντρα υποδοχής και στέγασης μεταναστών και προσφύγων ώστε να μην παραχωρούνται τα πανάκριβα Ολυμπιακά ακίνητα τα οποία χρυσοπληρώσαμε όλοι οι φορολογούμενοι.