Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Την στιγμή που η Τουρκία ζητάει διάλογο για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, η Ελλάδα συνεχίζει τις διπλωματικές επαφές με το βλέμμα και στη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει 17 και 18 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/06) με θέμα συζήτησης την ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «OPEN TV», οι δυο ηγέτες συνομίλησαν περισσότερο από μισή ώρα. Είναι γνωστό πως Αθήνα και Παρίσι συμμερίζονται την ίδια ανησυχία για τις ριψοκίνδυνες όπως χαρακτηρίζονται τουρκικές «μανούβρες», με τρανταχτό παράδειγμα το τουρκο – λιβυκό μνημόνιο, το οποίο είναι ανυπόστατο και για τις δυο χώρες.

Αθήνα και Παρίσι φαίνεται πως συντονίζουν όλο και πιο εντατικά τις κινήσεις τους, για την στάση που θα κρατήσουν στο επερχόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 16 και 17 Ιουλίου.

Στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. στις 19 του μήνα. «Να συζητηθεί στη Σύνοδο της ΕΕ η τουρκική προκλητικότητα», είπε ο έλληνας Πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή