Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
15
14
17

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πόσο θα φτάσει η επιδότηση για τους δικαιούχους – Οι συσκευές που θα συμμετέχουν

Μοιραστείτε το

Στις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2022, πιθανότατα τον Απρίλιο, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών σε νοικοκυριά, ώστε να αντικατασταθούν οι παλιές συσκευές με νεότερες που έχουν χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, κατά πάσα πιθανότητα οικιακοί καταναλωτές.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως η επιδότηση θα είναι της τάξης του 30-40% επί της δαπάνης προμήθειας και ταυτόχρονα θα υπάρχει ανώτατο ποσό επιδότησης.

Παράλληλα, αναφέρουν πως το ποσό της επιδότησης θα αφορά αγορά κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Πρόκειται για τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές και οι οποίες ευθύνονται για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Συνεπώς, στόχος της δράσης είναι τα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τις παλιές αυτές συσκευές με νέες πιο αποδοτικές και λιγότερο ενεργοβόρες.

Πριν τη δημοσίευση της προκήρυξης η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα επιδιώξει να συναντηθεί με εκπροσώπους της αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών προκειμένου να αποτυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρήσιμες λεπτομέρειες για τις επιλέξιμες δαπάνες και τον τρόπο ενίσχυσης.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.