Επιχείρηση της Europol στην Ελλάδα για τον εντοπισμό τζιχαντιστών

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ EL PAIS                                                             

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τζιχαντιστών σε hotspot στην Ελλάδα αλλά και την Ιταλία ξεκινάει το προσεχές διάστημα η Europol, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Εl Pais.

Το επίμαχο δημοσίευμα, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Europol Μανουέλ Ναβαρέρε Πανίγκουα, αναφέρει ότι η υπηρεσία θα ξεκινήσει να στέλνει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε προσφυγικούς καταυλισμούς σε Ελλάδα, Ιταλία αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό πιθανώς επικίνδυνων ατόμων με εξτρεμιστική δράση ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Ο ίδιος τόνισε στην εφημερίδα ότι τζιχαντιστικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό κύμα, παριστάνοντας τους πρόσφυγες για να μπουν κρυφά στην Ευρώπη. H Ευρωπαϊκή υπηρεσία αστυνόμευσης θα εργαστεί και για την εξάρθρωση δικτύων παράνομης μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

«Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός» ανέφερε ο αξιωματούχος, που συμπλήρωσε παράλληλα ότι οι «επισκέπτες αστυνομικοί» θα ξεκινήσουν το έργο τους από το καλοκαίρι και μετά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή