Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ήδη η αστυνομία με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ετών την Κυριακή, από την ημέρα που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, δολοφόνησε εν ψυχρώ στα Εξάρχεια τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, μπροστά στα μάτια των ανήλικων φίλων του.
Δεδομένου ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση έχουν ήδη γνωστοποιήσει πως λόγω της πανδημίας δεν θα επιτραπεί καμία εκδήλωση ή πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου, οι Αρχές έχουν ήδη έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο προκειμένου να αποτραπούν πιθανές συγκεντρώσεις ή συνωστισμός πολιτών.
Όπως και στις 17 Νοέμβρη, στους δρόμους θα βρίσκονται περίπου 2.000 χιλιάδες αστυνομικοί, ευέλικτες ομάδες ταχείας επέμβασης και Αίαντες, ενώ από αέρος θα επιτηρούν την κατάσταση ελικόπτερα και drones.
Το ποια θα είναι τα τελικά μέτρα θα αποφασιστεί στην τελευταία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ. Αυτό, πάντως, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι από τη στιγμή που δε θα πραγματοποιηθούν πορείες, δε θα υπάρξει και ανάγκη να κλείσουν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.
Κάλεσμα να τιμηθεί η μνήμη του Γρηγορόπουλου
Κάλεσμα να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απευθύνουν με κείμενο υπογραφών δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες κλπ.
«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί. Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι» σημειώνουν στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει.