Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αστυνομική βία στο Κουκάκι

Μοιραστείτε το

Την έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ζητώντας να διακριβωθεί αν πράγματι έλαβαν χώρα περιστατικά βίας με πρωταγωνιστές αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, αναμένεται να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεσης αδικημάτων όπως εκείνο της σωματικής βλάβης.

Την ίδια ώρα, εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι συνολικά τρεις εισαγγελείς ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι, αλλά και στις κατ’ οίκον έρευνες, οι οποίες, όπως αναφέρουν, διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η ΕΛΑΣ απάντησε στην ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση για τα περί χρήσης πλαστικής σφαίρας από πλευράς της αστυνομίας στο Κουκάκι.  

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία τονίζει πως είναι «απολύτως ψευδές ότι η 28χρονη γυναίκα που συνελήφθη χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις -που όπως διευκρινίζεται διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση- συσκευές τύπου Manuhrin, που εκτοξεύουν «μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».

«Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, και καταλήγει λέγοντας:

«Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.