Επανάσταση στην Ιταλία κατά του ευρώ!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ισχυρή πλειοψηφία τεσσάρων κομμάτων απαιτούν παράλληλο νόμισμα – Τρόμος στο ιερατείο των Βρυξελλών από τις καταιγιστικές εξελίξεις
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στο χρεοκοπημένο ιερατείο των Βρυξελλών και την Γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη βάζουν οι Ιταλοί!
H πλειοψηφία των ιταλικών πολιτικών κομμάτων, με μπροστάρη τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αμφισβητούν ευθέως το ευρώ και δρομολογούν τις διαδικασίες για δικό τους εθνικό νόμισμα.
Το μανιφέστο Μπερλουσκόνι για παράλληλο νόμισμα προκάλεσε τον τρόμο στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Αυτή τη φορά ο μηχανισμός προπαγάνδας και κατατρομοκράτησης του κόσμου, που χρησιμοποιήθηκε ως μπαμπούλας για την Ελλάδα, είναι ανήμπορος να κάνει το παραμικρό.
Γιατί στην Ιταλία αυτοί που πρωτοστατούν στο κίνημα κατά του ευρώ και τη δημιουργία ενός εθνικού νομίσματος δεν είναι Αριστεροί ούτε αντισυστημικοί. Αντίθετα τα κόμματα της Δεξιάς, οι επιχειρηματίες και η συντριπτική πλειοψηφία του ιταλικού λαού θέτουν ευθέως ζήτημα αποχώρησης από την ευρωζώνη, προκειμένου να διασώσουν την οικονομία της χώρας που βρίσκεται σε κατάρρευση, γιατί δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τη Γερμανία που χρησιμοποιεί το ευρώ για να επιβάλλει την κυριαρχία της και να συσσωρεύει πλεόνασμα τα σε βάρος των χωρών του νότου, στις οποίες φορτώνει τα ελλείμματα.
Το μανιφέστο του ηγέτη του Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και λειτουργεί ως καταλύτης ραγδαίων εξελίξεων και μεγάλων ανατροπών. Με δεδομένο ότι σε ένα χρόνο από τώρα η Ιταλία έχει εκλογές, οι αγορές προεξοφλούν τη διαμόρφωση μιας μεγάλης πλειοψηφίας που τάσσεται υπέρ ενός εθνικού νομίσματος που θα απεγκλωβίσει τη χώρα από την Γερμανική κυριαρχία και θα κάνει ανταγωνιστική την οικονομία της.
Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Βορρά, η Κεντροδεξιά αλλά και ένα κόμμα των δημοκρατικών που έχουν διασπαστεί τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός παράλληλου νομίσματος, που στην ουσία ανοίγει το δρόμο για την έξοδο από την ευρωζώνη. Κατά του ευρώ τάσσεται και το κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπεπε Γκρίλο όπως και το 70% του ιταλικού λαού σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Μόνο ο Ματέο Ρέντσι παραμένει πιστός στην Μέρκελ και το Βερολίνο, αλλά η δύναμη του διασπασμένου κόμματος δεν μπορεί να μπλοκάρει τις εξελίξεις.
Η επανάσταση κατά του ευρώ στην Ιταλία οδηγεί αναγκαστικά και σε αλλαγή στρατηγικής την Μέρκελ. Προκειμένου να διασώσει τη Γερμανική κυριαρχία, δεν αποκλείεται να κάνει θεαματικές κινήσεις ικανοποιώντας τις απαιτήσεις Ιταλών και Γάλλων σε ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη.
Η ιταλική κρίση απειλεί να τινάξει στον αέρα τις εκλογές στην Γερμανία, ενώ αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ευνοεί την Ελλάδα, γιατί το τάιμινγκ που διαμορφώνεται είναι κατάλληλο να τεθούν μια σειρά από κρίσιμα προβλήματα όπως η μείωση του δημόσιου χρέους, τα πλεονάσματα και τα μέτρα σκληρής λιτότητας, που μας έχουν επιβάλλει για τα επόμενα πενήντα χρόνια.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε επίσης