Εννιά νεκροί από τον τυφώνα Σουντελόρ στην ανατολική Κίνα

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται

Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ τρεις αγνοούνται στην ανατολική Κίνα μετά το πέρασμα του τυφώνα Σουντελόρ.

Ο εν λόγω τυφώνας ανάγκασε τις αρχές να ματαιώσουν εκατοντάδες πτήσεις και να απομακρύνουν από τα σπίτια τους τουλάχιστον 250 χιλιάδες ανθρώπους.

Τον απολογισμό των εννιά νεκρών και των τριών αγνοουμένων έδωσε στην δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων «Νέα Κίνα», επικαλούμενο σωστικά συνεργεία.

Χθες, ο Σουντελόρ προκάλεσε το θάνατο έξι ανθρώπων στην Ταϊβάν και τον τραυματισμό περίπου 400, προτού κατευθυνθεί στα Στενά της Ταϊβάν και πλήξει αργά το βράδυ την κινεζική επαρχία Φουτζιάν.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σήμερα στις γειτονικές επαρχίες Ζετζιάνγκ και Τζιανγκσί, σύμφωνα και πάλι με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Από τις πλημμύρες προκλήθηκαν κατολισθήσεις στις αγροτικές περιοχές της Ζετζιάνγκ στην ανατολική Κίνα, ενώ στην κομητεία του Ουεντσένγκ σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις στην περιοχή εδώ και 100 χρόνια.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα στην Κίνα υπολογίζονται σε τουλάχιστον 248 εκατομμύρια γουάν (36,3 εκατομμύρια ευρώ).

Εξάλλου εξαιτίας του Σουντελόρ έμειναν χθες το βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερα από δύο εκατομμύρια νοικοκυριά, σύμφωνα και πάλι με το Νέα Κίνα.

Σήμερα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση περίπου στο ένα τέταρτο από αυτά.

Η ιστοσελίδα Κινδύνου Τροπικής Καταιγίδας υποβάθμισε τον Σουντελόρ κατά την διάρκεια της νύχτας σε τροπική καταιγίδα, καθώς μετακινείτο προς την ενδοχώρα.

Στις επαρχίες Φουτζιάν και Ζετζιάνγκ τουλάχιστον 250 χιλιάδες άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους σε ένα μέτρο πρόληψης που ελήφθη πριν από την άφιξη του τυφώνα, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ο πιο ισχυρός του έτους όταν προσέγγιζε την Ταϊβάν.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή