Ένας νεκρός και εννιά τραυματίες από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε σπίτια στη Νορβηγία (Φωτογραφίες)

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και εννιά τραυματίστηκαν από τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε σπίτια στη Νορβηγία.

Η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε σήμερα περισσότερες από δέκα κατοικίες στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν εννέα, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με ένα προσωρινό απολογισμό.

Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών σκοτώθηκε από την χιονοστιβάδα που σημειώθηκε στις 12 ώρα Ελλάδας στις πλαγιές του όρους Σούκερτοπεν στην πρωτεύουσα Λογκγέαρμπγεν, σε μια περιοχή όπου διαμένουν κυρίως μεταλλωρύχοι, επιστήμονες αλλά και ζουν λευκές αρκούδες.

Σε επικοινωνία που είχαν με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωποι του πανεπιστημιακού νοσοκομείου UNN έκαναν λόγο για έναν νεκρό, εννιά τραυματίες- τέσσερα παιδιά και πέντε ενήλικες, εκ των οποίων δύο παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το γραφείο του κυβερνήτη είχε ανακοινώσει αρχικά ότι υπήρχαν πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι, ενώ αργότερα το απόγευμα διευκρίνισε ότι κανένας άνθρωπος δεν αγνοείται.

Νορβηγία: Ένας νεκρός και 9 τραυματίες από την χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε σπίτια

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή