Εναλλακτική πρόταση; Κιμάς από κρέας εργαστηρίου σε πεντε χρόνια!

Εναλλακτική πρόταση στις αυξημένες ανάγκες σίτισης του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού του πλανήτη επιχειρούν να δώσει η επιστημονική ομάδα του Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.

Όπως αναφέρει το BBC, οι Ολλανδοί επιστήμονες, που έχουν πρωτοπορήσει στη δημιουργία κρέατος στο εργαστήριό τους, δήλωσαν ότι σε πέντε περίπου χρόνια το κρέας τους θα σερβίρεται ως χάρμπουργκερ στα καταστήματα!

Ειδικότερα, η επιστημονικη ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη -μαγείρεμα και φάγωμα- του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ διετίας και από τότε το έχουν βελτιώσει κι άλλο. Τώρα, οι Ολλανδοί δηλώνουν βέβαιοι ότι «όταν το κρέας μας βγει στην αγορά, ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό κρέας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα δυσκολευθούν να μην το αγοράσουν για ηθικούς λόγους».

Αρχικά θα μπορεί κανείς να παραγγείλει το εργαστηριακό κρέας από την εταιρεία των επιστημόνων Mosa Meat (στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ), αλλά, όπως προσδοκούν, όταν η τιμή του πέσει αρκετά, το εμπορικό προϊόν τους θα διατίθεται πλέον ακόμη και στα σούπερ-μάρκετ.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή