Εμείς «σκοτωνόμαστε» και οι Τούρκοι παίρνουν τα 3 δις ευρώ!

Η εΙδηση χάθηκε στα ψιλά των ΜΜΕ εξαιτίας των κινητοποιήσεων χθες και της Γενικής Απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Ίσως όμως είναι η είδηση της εβδομάδας. Την ώρα που στην Ελλάδα «σκοτωνόμαστε» για το προσφυγικό εγκρίθηκαν τα 3 δις ευρώ προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, από τις χώρες της ΕΕ.

Και οι 28 χώρες μέλη της ΕΕ υπέγραψαν την πρόταση σε σύνοδο που έγινε στις Βρυξέλλες μετά την άρση των ενστάσεων της Ιταλίας στο σχέδιο αυτό, το οποίο είχε εγκριθεί αρχικά τον Νοέμβριο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την απόφαση αυτή.

“Η Τουρκία φιλοξενεί τώρα μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προσφύγων στον κόσμο και έχει δεσμευτεί να μειώσει σημαντικά τους αριθμούς των μεταναστών που περνούν στην ΕΕ”, δήλωσε μετά την έγκριση της πρότασης ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

Το 1 δισεκατομμύριο θα προέλθει από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Πρόκειται για το διπλάσιο ποσό από αυτό που σχεδιαζόταν αρχικά να δώσει βάσει της συμφωνίας του Νοεμβρίου. Τα υπόλοιπα θα δοθούν από τις 28 χώρες μέλη, με την Γερμανία να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή, με 427,5 εκατομμύρια ευρώ το 2016.

Η Βρετανία ακολουθεί με την παροχή φέτος 327,6 εκατομμυρίων ευρώ, η Γαλλία με 309,2 εκατομμύρια ευρώ, η Ιταλία με 224,9 εκατομμύρια και η Ισπανία με 152,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή….

Η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Τουρκία όσο περίπου είναι μια δόση για εμάς από τους δανειστές ας παραδειγματίσει τους πολιτικούς για να φτιάξουν ένα εθνικό σχέδιο δράσης στην οικονομία και το μεταναστευτικό. Όπως έκαναν οι Τούρκοι οι οποίοι είναι οι βασικοί υπεύθυνοι του μεγάλου προβλήματος αλλά ξέρουν να… ξεζουμίζουν την Ευρώπη παίρνοντας 3 δις ευρώ! Η συμπεριφορά της Τουρκίας ας μας προβληματίσει επιτέλους σοβαρά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή