Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο γιος του Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος κρατείτο στην ασφάλεια για μη καταβολή φόρων από μισθωτές υπηρεσίες.
Ο κ. Λιακουνάκος προσκόμισε έγγραφα από τα οποία προέκυπτε ότι έχει ρυθμίσει τις οφειλές του. Ως εκ τούτου δεν ασκήθηκε και ποινική δίωξη.
To αλαλούμ με τη “σύλληψη” του υιού Λιακουνάκου
Tο πρωί η οικονομική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και του γιου του, Νίκου. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η αιτία της σύλληψης είναι η μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών.
Ο Ν. Λιακουνάκος φέρεται να κρατείται στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ένταλμα σύλληψής του εκδόθηκε για οφειλή προς το δημόσιο. Η προσαγωγή του έγινε από τη διεύθυνση αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η οφειλή του έχει ρυθμιστεί, κάτι που επιβεβαίωσε και η Αστυνομία. Αναμένεται και το επίσημο έγγραφο από την αρμόδια ΔΟΥ για να αφεθεί ελεύθερος.
Σύμφωνα ωστόσο με δικαστικές πηγές, δεν υπήρξε σύλληψη του Ν. Λιακουνάκου.
Ο γιος του επιχειρηματία είχε επισκεφτεί τον πατέρα του στη ΓΑΔΑ και κρατήθηκε και ο ίδιος για οφειλή δύο εκατ. ευρώ από τη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών προς το δημόσιο. Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο ίδιος υποστήριξε πως η οφειλή είναι ρυθμισμένη και η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την αρμόδια ΔΟΥ προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών αυτών, αναμένοντας το επίσημο έγγραφο με το οποίο θα αφεθεί ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο απολογείται στον ανακριτή ο Θ. Λιακουνάκος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας. Το ένταλμα εναντίον του εκδόθηκε για μίζα περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ η οποία διακινήθηκε μέσω της off shore εταιρίας INTERACTION και τα χρήματα φέρονται να κατέληξαν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο.