Εκτελέστηκε ο ισλαμιστής Ραχμάν Νιζάμι

Εκτελέστηκε ο ισλαμιστής Μοτιούρ Ραχμάν Νιζάμι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου το 1971, στη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία από το Πακιστάν.

Ο Νιζάμι, που ήταν αρχηγός του κόμματος Τζαμάατ-ελ-Ισλάμι, απαγχονίστηκε στην κεντρική φυλακή της Ντάκα του Μπαγκλαντές.

Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την τελευταία προσφυγή του κατά της θανατικής ποινής που του είχε επιβληθεί το 2014 για γενοκτονία, βιασμό και ενορχήστρωση της σφαγής των κορυφαίων διανοούμενων της χώρας, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο 73χρονος πλέον ισλαμιστής είχε εκλεγεί βουλευτής και διετέλεσε στο παρελθόν υπουργός Γεωργίας και Βιομηχανίας. Ο απαγχονισμός του Νιζάμι προκάλεσε την οργή των υποστηρικτών του, οι οποίοι προγραμματίζουν μεγάλες κινητοποιήσεις.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή