Εκτέλεση πυγμάχου: Έτσι έστησαν την ενέδρα θανάτου στον Τάσο Μπερδέση – Τα 2 στρατόπεδα

Ο Τάσος Μπερδέσης, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στην πυγμαχία, είναι το τελευταίο θύμα στον αιματηρό και ακήρυχτο πόλεμο της νύχτας. Το πρωί της Δευτέρας το όνομα του 39χρονου προστέθηκε στη λίστα των νεκρών ανάμεσα στις συμμορίες που εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας.

Το πρωί της Δευτέρας ο Πατρινός πυγμάχος έφτασε σε χώρο άθλησης στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στη Βάρη. Πάρκαρε το όχημά του στο χωμάτινο πάρκινγκ και από εκείνη την στιγμή τέθηκε σε εφαρμογή το φονικό σχέδιο των εκτελεστών του.

Μόλις εκείνος αποβιβάστηκε από το όχημα και κινήθηκε προς τη θέση του συνοδηγού κοντά στην είσοδο του γυμναστήριου, οι δύο δράστες τον πλησίασαν με ένα σκούρο τζιπ. Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, αποβιβάστηκε από το όχημα, άρχισε να τον πυροβολεί με καλάσνικοφ εξ’ επαφής περισσότερες από 10 φορές και στη συνέχεια επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητο και έφυγε.

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά το σημείο καθώς από την πρώτη έρευνα στον χώρο του εγκλήματος δε φαίνεται να υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που να κατέγραψε κινήσεις τους.

Παρά τις έρευνες που έκαναν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, το όχημα των δολοφόνων του Τάσου Μπερδέση δεν βρέθηκε.

Οι Αρχές σαρώνουν την περιοχή για να εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που να έχουν καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής τους.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει 4 μαφιόζικες εκτελέσεις, με τις Αρχές να ερευνούν ομοιότητες μεταξύ τους, αν και μέχρι τώρα δε φαίνεται να συνδέονται.

Στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ με τους 500 μαφιόζους το όνομα του 39χρονου

Όπως έγινε γνωστό, στον κατάλογο με τα 500 άτομα, που περιέχει η έκθεση του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία παραδόθηκε στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιλαμβάνεται το όνομα του 39χρονου πυγμάχου που εκτελέστηκε το πρωί στη Βάρη.

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ γίνεται αναφορά από το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας στην υπόθεση του 2015, στην οποία είχε περιληφθεί και ο 39χρονος, καθώς είχαν προκύψει επαφές του με συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Αν και για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο 39χρονος είχε αθωωθεί, αποτελούσε πάντα ένα άτομο με ενδιαφέρον για τις αστυνομικές αρχές. Την ίδια ώρα, 17 συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν το 2017, ενώ σε 14 δολοφονίες χρησιμοποιήθηκε πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, που όπως φαίνεται τείνει να εξελιχθεί σε όπλο –«ταυτότητα» στα ξεκαθαρίσματα της μαφίας.

Πώς δρουν οι «Βόρειοι» και «Νότιοι» της ελληνικής μαφίας

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ελληνική μαφία χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα, τους «Βόρειους» και τους «Νότιους». Τα στρατόπεδα αυτά είναι χωρισμένα σε 15 φατρίες και 8 υποομάδες και αριθμούν 350 «πρωταγωνιστές» και 250 «βοηθητικούς».

Να σημειωθεί ότι από το 2009 έως 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν 45 συμβόλαια θανάτου και έγιναν δεκάδες απόπειρες, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν 22 δολοφονίες και 6 απόπειρες. Μάλιστα τους τελευταίους πέντε μήνες έγιναν πέντε δολοφονίες.

Οι εκτελέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι, σε μέρες.. γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία,  και… φωτοβολταϊκά πάρκα.

Χρυσοχοΐδης: Θα έχουμε πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα

«Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας… Με το οργανωμένο έγκλημα θα έχουμε πόλεμο». Με αυτά τα λόγια αντέδρασε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λίγες ώρες μετά τη νέα μαφιόζικη εκτέλεση του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι κατηγορηματικός ότι η Αστυνομία θα επιτελέσει το χρέος της και ότι η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην επενδύσουν πολιτικά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη , ενωμένη, συντονισμένη. Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι» αναφέρει συγκεκριμένα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες.

Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη.

Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα.

Αλλά μέχρις εδώ.

Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της!

Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες.

Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο πρώτος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τα όσα φαίνονται. Όπως με την τρομοκρατία , όπως με την Χρυσή Αυγή, ο βασικός κίνδυνος είναι από τα όσα δεν φαίνονται, και αφορούν στη δημοκρατία.

Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας.

Η δημοκρατία οφείλει να απαντήσει γρήγορα. Οργανωμένη , ενωμένη, συντονισμένη.

Όποιος ψάχνει κομματικά οφέλη, φοβίζοντας τον κόσμο και μπερδεύει τους δολοφόνους με τα Πανεπιστήμια, πριονίζει το κλαδί που στεκόμαστε όλοι.

Όποιος μιλά για Άγρια Δύση, όποιος ειρωνεύεται με σφαίρες, χαλάζια και τίτλους ταινιών για να καταλήξει πως δεν χρειάζεται αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τίποτε δεν κατάλαβε! Κι από συνήθεια κινδυνολογεί ασύστολα και λαϊκίζει απεριόριστα.

Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας!

Παράλληλα η αστυνομία δεν ολιγωρεί. Μόνο στις δύο τελευταίες εβδομάδες έγιναν έλεγχοι σε 65 «μαγαζιά» και 25 «στοχευμένοι» έλεγχοι σε στέκια της νύχτας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται και ενισχύονται. Εξίσου ενισχύονται και οι περιπολίες στις γειτονιές και το κέντρο της Αθήνας για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!»

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή