Έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων παρουσία Αναγνωστοπούλου

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποίησαν σήμερα οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σίας Αναγνωστοπούλου.

Όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στη σύνοδο, μέσα σε «καλό κλίμα συνεργασίας», η Σία Αναγνωστοπούλου ενημέρωσε τους πρυτάνεις ότι το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θα ενσωματωθεί στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και δεσμεύτηκε να καταθέσει τις απόψεις της για τα θεσμικά διοικητικά θέματα των πανεπιστημίων.

Ακόμα, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας επανέλαβε τη δέσμευσή της για την κάλυψη 500 θέσεων μελών ΔΕΠ.

Η Σία Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι από το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ θα δοθεί προτεραιότητα σε κάποιες διατάξεις, οι οποίες αφορούν τα οικονομικά ζητήματα των πανεπιστημίων και οι οποίες θα ενσωματωθούν κατά πάσα πιθανότητα στο νομοσχέδιο για την Έρευνα, το οποίο φαίνεται ότι θα προχωρήσει πιο γρήγορα από εκείνο των ΑΕΙ.

Οι άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις θα αφορούν στη μεταφορά κονδυλίων των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) από κωδικό σε κωδικό, στη μεταφορά ποσών από την προηγούμενη χρονιά, σε θέματα ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό) και ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), στη λειτουργία του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης και στην πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή