Κυριακή, 3 Αυγούστου 2025

Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Εκτάκτως θα συνεδριάσει στις 16:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με κύριο θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι έτοιμο και πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί έως την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των stress tests, που θα σημάνουν και την έναρξη του αγώνα για την ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) πριν από την εκπνοή του Νοεμβρίου.

Ήδη, οι τράπεζες προσπαθούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να καλύψουν ολόκληρο το ποσό των κεφαλαιακών αναγκών που θα δείξουν τα stress tests.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή