Έκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία με 5 νεκρούς, τραυματίες και αγνοουμένους

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί ή αγνοούνται από την έκρηξη ηφαιστείου στο νησί White της Νέας Ζηλανδίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 50 άνθρωποι βρισκόντουσαν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου. Ο αναπληρωτής Επίτροπος Νέας Ζηλανδίας Τζον Τιμς δήλωσε ότι στο νησί White βρίσκονταν τόσο ξένοι όσο και Νεοζηλανδοί. Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τον ακριβή αριθμό τους.

Μία διαδικτυακή κάμερα, η οποία ήταν τοποθετημένη πάνω στο ηφαίστειο δείχνει ότι τουλάχιστον μία ομάδα τουριστών βρισκόταν μέσα στον κρατήρα λίγα λεπτά προτού σημειωθεί η έκρηξη.

Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν ανακοίνωσε ότι περίπου εκατό άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκοντααν πάνω ή γύρω από το νησάκι Γουάιτ όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο ηφαίστειο Ουακατάνε και υπάρχουν αγνοούμενοι.

«Ομάδες έρευνας και διάσωσης της αστυνομίας υποστηρίζουν τα συνεργεία της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων», είπε η Αρντέρν.

«Σε αυτό το στάδιο, πιστεύουμε ότι 100 άνθρωποι βρίσκονταν πάνω στο νησάκι ή γύρω από αυτό. Ορισμένοι από αυτούς τους ανθρώπους αγνοούνται», πρόσθεσε η ίδια και διευκρίνισε ότι αποφάσισε να αναβάλει τη συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου.

Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες για είκοσι τραυματίες στην ηφαιστειακή έκρηξη, εκ των οποίων κάποιοι είναι σοβαρά. Το ηφαίστειο αποτελεί μαγνήτη για πολλούς τουρίστες.

Ελικόπτερα κινούνται προς το μικρό νησί στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή