Εκδίκηση θέλει ο γιος του δολοφονημένου Σάλεχ στην Υεμένη

Η δολοφονία του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ήρθε να προστεθεί στα πολλά επεισόδια που συμβαίνουν στον συνεχή πόλεμο στην Υεμένη, που τις τελευταίες μέρες (μόνο) έχει κοστίσει τη ζωή σε 234 ανθρώπους.

Από τον Μάρτιο του 2015 και την επέμβαση του Ριάντ και των συμμάχων του στον πόλεμο υπέρ της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης και εναντίον των Χούτι έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 8.750 άνθρωποι

Ο γιος του Σάλαζ ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο al Ekbariya. «Θα ηγηθώ της μάχης μέχρι και ο τελευταίος Χούτι να εκδιωχθεί από την Υεμένη (…) το αίμα του πατέρα μου θα ακούγεται σαν την κόλαση στα αυτιά του Ιράν», δήλωσε ο Άχμεντ Άλι Σάλεχ.

Ζήτησε μάλιστα από τους υποστηρικτές του πατέρα του «να πάρουν πίσω την Υεμένη από τις ιρανικές πολιτοφυλακές των Χούτι».

Ο Σάλεχ έχει ακόμη πολλούς υποστηρικτές στην Υεμένη. Ανάμεσα σε αυτούς αξιωματικοί του στρατού και ένοπλοι φρούραρχοι που κάποτε υπηρετούσαν υπό τη διοίκησή του. Οι σύμμαχοί του ίσως μπορούν ακόμη να επηρεάσουν την έκβαση του πολέμου.

 

 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή