Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2025

Εγκέφαλος και Μεσογειακή διατροφή

Οι ηλικιωμένοι που ακολουθούν τη Μεσογειακή διατροφή, κρατάνε μεγαλύτερο και πιο υγιή τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με νέα Βρετανική επιστημονική έρευνα! Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, παρακολούθησαν επί χρόνια σχεδόν 1.000 ανθρώπους περίπου 70 ετών που δεν είχαν άνοια, αναλύοντας τις επιπτώσεις της διατροφής στον εγκέφαλό τους, στις ηλικίες των 70 ετών, των 73 ετών και των 76 ετών, ο εγκέφαλος των συμμετεχόντων εξετάσθηκε διαδοχικά με μαγνητικές τομογραφίες και όσο λιγότερο ακολουθούσε κανείς την Μεσογειακή διατροφή, τόσο πιθανότερο ήταν να χάσει στην πορεία μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου και, μάλιστα, ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο και το αν είχε χρόνιες παθήσεις! Η Μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες φρούτων, λαχανικών, ελαιόλαδου, οσπρίων και πλήρων δημητριακών, μέτριες ποσότητες ψαριών, γαλακτοκομικών και κρασιού, καθώς επίσης σχετικά περιορισμένες ποσότητες κόκκινου κρέατος και πουλερικών.

Προηγούμενο άρθρο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή