«Έφυγε» ο ηθοποιός Αλέκος Γιαννάκης

Στη θλίψη είναι βυθισμένος ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αλέκος Γιαννάκης.

Ο ηθοποιός έγινε γνωστός μέσα από τις συμμετοχές του σε κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοταινίες, της δεκαετίας του ’80.

Σταθμός της καριέρας του, ήταν η συμμετοχή του στην cult ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 2» στον ρόλο του μαθητή.

Ο Αλέκος Γιαννάκης έφυγε από τη ζωή, μετά από προβλήματα καρδιάς που αντιμετώπιζε. Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι. 

Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης, συγκινημένος δήλωσε στην εφημερίδα Espresso: «Λυπήθηκα πολύ για τον χαμό του. Ο Αλέκος είχε κάτι το ιδιαίτερο και τον προτιμούσα στις ταινίες μου. Εκτός από πολύ καλός ηθοποιός, ήταν και εξαιρετικός τεχνίτης του ξύλου».

Τα τελευταία χρόνια, ο Αλέκος Γιαννάκης εργαζόταν ως ραδιοερασιτέχνης με το ψευδώνυμο «Αλέκος ο Εξπλόουζ».

Ο Αλέκος Γιαννάκης είχε συμμετέχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και βιντεοταινίες, με πιο σημαντικές τις: «Απαγωγή στα τυφλά» (1989), «Αγάπησα έναν Πόντιο» (1986), «Επάγγελμα γυναίκα: μια ζωή πατίνι» (1986), «Οι πόντιοι» (1986), «Τα τούβλα» (1986), «Ο ροζ γάτος» (1985), «Ρόδα, τσάντα και κοπανά Νο 2».

Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Μίμης Φωτόπουλος, ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Γιάννης Γκιωνάκης, ο Νίκος Ρίζος, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Κώστας Βουτσάς, ο Γιάννης Βογιατζής.

Χαμηλών τόνων, κράτησε τη ζωή του μακριά από τη δημοσιότητα όπως και τον γάμο του, από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Αναστασία.

Η κόρη του ακολούθησε τα χνάρια του και είναι ηθοποιός. Χθες φίλοι και συγγενείς του είπαν το τελευταίο «αντίο». Η κηδεία του έγινε στον Άγιο Δημήτριο.

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Αλέκος Γιαννάκης

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή