Ευτυχώς που δεν θα «ανατιναχθεί» ξανά το… Κούγκι για τα Θρησκευτικά τώρα!
Καθησυχαστικές για τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι δηλώσεις που έκανε κατά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος με τη διαβεβαίωση για το μάθημα των Θρησκευτικών πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμφωνήσουν για τίποτα, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ιεραρχίας».
«Σας βεβαιώνω ότι και ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί και ούτε μπορεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία με την πατρίδα μας. Χαίρομαι που αυτή η συνάντηση γίνεται μετά από αποδοχή από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση και μάλιστα επειδή τον ρώτησα, το διευκρίνισα αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας».
Κι αυτή η «διαβεβαίωση» του κ. Καμμένου έγινε τη στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος καταγγέλλει συγκεκριμένα γεγονότα στην επιστολή του , η οποία προέκυψε από την επισκόπηση του εκπαιδευτικού υλικού και των οδηγιών προς τους δασκάλους και θεολόγους καθηγητές, που διατίθενται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) βάσει των νέων Προγραμμάτων Σπουδών (Π.Σ.) για το μάθημα των Θρησκευτικών και από τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών. Συγκεκριμένα, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το μάθημα των Θρησκευτικών τώρα πλέον έγινε ”κατηχητικό” μετά τις Υπουργικές Αποφάσεις της 13.9.2016, διότι προσπαθεί, με σαφή πολιτικά κριτήρια, να κατηχήσει και να στρατεύσει τους μαθητές σε μια εκκοσμικευμένη στάση απέναντι στο θρησκευτικό φαινόμενο». Και προσθέτει: «Παράλληλα συντηρεί μία θεολογικά ρηχή προσέγγιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκμηδενίζοντας την ιδιαιτερότητα του ορθόδοξου δόγματος και της χριστιανικής παράδοσης, αφού τα καταβιβάζει και τα μελετά στο επίπεδο του απλού κοινωνικού ή φιλοσοφικού κινήματος, όπως ο τροσκισμός ή η οικολογική κίνηση».
Υπενθυμίζω μερικές άλλες πρόσφατες «διαβεβαιώσεις» του κ. Καμμένου, οι οποίες, ευτυχώς, δεν τηρήθηκαν, διότι θα είχαμε πολλές «ανατινάξεις» στη χώρα μας. Ιδού μερικές:
-Στις 18 Φεβρουαρίου 2015 σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Καμμένος «απείλησε» ότι «αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε στη διαπραγμάτευση θα το κάνουμε Κούγκι»! -Στις 15 Ιανουαρίου 2015, σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος αναφερόμενος σε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ «διαβεβαίωσε»: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές, αλλά εκεί όπου οι ιδεολογίες συγκρούονται θα πρέπει να υπάρξει ο αμοιβαίος σεβασμός των «κόκκινων γραμμών», τις οποίες οι ΑΝΕΛ έχουν θέσει ευθέως και για τα εθνικά και για τα θέματα Ελληνισμού Ορθοδοξίας».
Σχετικά Άρθρα
16/06/2025 - 17:48
16/06/2025 - 17:36
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή