Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγείται σήμερα ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.
Ο 23χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 9:30πμ φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ κατά την άφιξή του δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση δύο ακόμη ατόμων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις τις επόμενες ώρες.
Διαβάστε ακόμα:
Παράλληλα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που επικαλείται το Open, ο 23χρονος φέρεται να αρνείται τα πάντα και δεν δίνει κανένα στοιχείο στους αστυνομικούς. Μάλιστα φέρεται να λέει: «δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε».
Την ίδια ώρα, στο όχημα του 23χρονου βρέθηκαν κηλίδες αίματος, οι οποίες εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης βρέθηκε και το μαχαίρι με την κυρτή λάμα που μοιάζει με δρεπάνι. Οι Αρχές εξετάζουν το μαχαίρι για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πάνω του αποτυπώματα του 23χρονου.
Παράλληλα, δύο άτομα που επέβαιναν σε όχημα το οποίο ήταν πίσω από εκείνα των δραστών της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον 19χρονο Άλκη, μετέβησαν αυτοβούλως στην Ασφάλεια και κατέθεσαν όλα όσα είδαν.
Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη.
Στο βίντεο που εξασφάλισε το thestival.gr, φαίνεται η στιγμή που οι δράστες χτυπούν με μανία τα θύματά τους. Από τα χτυπήματα, έπεσε νεκρός ο 19χρονος Άλκης.
Οι δράστες αποχωρούν από το σημείο, επιβιβάζονται στα δύο αυτοκίνητα που τους περίμεναν να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο έργο τους και τρέπονται σε φυγή.
Κούγιας: «Οι δράστες κινδυνεύουν μέχρι και με ισόβια»
Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ως δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για τις ποινές που πρόκειται να ζητήσει για τους δράστες δολοφονίας.
Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι η εν λόγω ομάδα, που απαρτίζεται κυρίως από άτομα αλβανικής καταγωγής, έχει κάνει και στο παρελθόν παρόμοια επίθεση. Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικούς λόγους αλλά δρουν βίαια για να «κυριαρχήσουν στην περιοχή» καθώς μεταξύ άλλων πραγματοποιούν και εμπόριο ναρκωτικών.
Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας τόνισε πως όλοκληρη η ομάδα θα κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία με ανώτατη ποινή τα ισόβια. «Θα κατηγορηθούν όλοι για την ανθρωποκτονία του 19χρονου. Έχει αλλάξει ο ποινικός κώδικας. Δεν υπάρχουν πλέον οι διατάξεις της απλής συνέργειας. Μπορεί να καταδικαστεί με ισόβια κάθειρξη όποιος συμμετείχε στην επίθεση».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο θάνατος του Άλκη δεν επήλθε μόνο από το χτύπημα στο πόδι αλλά «έφερε θανατηφόρα χτυπήματα και στο κεφάλι. Άρα ψάχνουμε κι άλλους φυσικούς αυτουργούς».
Ο 23χρονος συμμετείχε στα αιματηρά επεισόδια του Βόλου το 2017
Ο 23χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος και σκληρός χούλιγκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega συμμετείχε και στα αιματηρά επεισόδια του Βόλου το 2017.
