Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος -«Υπερήφανος που πάω φυλακή για τις ιδέες μου»

Μοιραστείτε το

Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, εμφανίστηκε αμετανόητος μετά την απόφαση του δικαστηρίου για να οδηγηθεί στη φυλακή.

Επιδόθηκε σε ένα τηλεοπτικό σόου έξω από το σπίτι του στην Πεύκη λέγοντας πως νιώθει υπερήφανος που πηγαίνει φυλακή για τις ιδέες του.

«Είμαι υπερήφανος που με πηγαίνουν φυλακή για τις ιδέες μου. Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος και πλέον αναμένεται είτε να συλληφθεί είτε να παραδοθεί αυτοβούλως στις αστυνομικές Αρχές.

Στη φυλακή εκτός από τον Νίκο Μιχαλολιάκο οδηγούνται και οι Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος. Στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Αναστολή υπό όρους χορηγήθηκε σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να δοθεί αναστολή σε όλους. Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια, οι οποίοι δεν θα φυλακιστούν υπό όρους.

Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι εξής: Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Ιωάννη Λαγό 13 χρόνια και 8 μήνες, για τον Ηλία Κασιδιάρη 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Γιώργο Γερμενή 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες, για τον Ηλία Παναγιώταρο 13 χρόνια και για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο 10 χρόνια.
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.