Δικαστής έδωσε τα θέματα των εξετάσεων στη φίλη του!

ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΣΕΤΕΣ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ – ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ, ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ

ΜΕ ΡΟΖ ΚΑΣΕΤΕΣ εκβιάζουν οι καναλάρχες δύο δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ένας εκ των οποίων κατέχει και τη νευραλγική θέση του αντιπροέδρου!..

Οι δυο δικαστές βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι σε πολιτικούς, εκδοτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, που φέρονται να τους ασκούν πιέσεις, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Το περιεχόμενο των διαλόγων που ακούγονται στις κασέτες, δεν έχει σχέση μόνο με ερωτικά σκάνδαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας εκ των δικαστών φέρεται να έχει αλλοιώσει το διαγωνισμό, που είχε προκηρυχθεί για κάλυψη κενών θέσεων, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δίνοντας τα θέματα σε ευνοούμενή του.

Για το καλό της Δικαιοσύνης και πριν ξεκινήσει θύελλα αποκαλύψεων, έχουμε τη γνώμη ότι οι δύο δικαστές οφείλουν να υποβάλουν την παραίτησή τους, για να μην μπορεί κανείς να τους εκβιάσει, ενόψει μάλιστα και της κρίσιμης απόφασης, για το ζήτημα του διαγωνισμού με τις τηλεοπτικές άδειες.

Με δεδομένο ότι τα κανάλια της διαπλοκής παίζουν τα ρέστα τους, πιέζοντας ποικιλοτρόπως τους δικαστικούς λειτουργούς, οι δύο αυτοί δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, οφείλουν να παραιτηθούν διαφυλάσσοντας το κύρος της Δικαιοσύνης και να αποτρέψουν τη χειραγώγηση κρίσιμων αποφάσεων από τους βαρόνους των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι άρχισαν προειδοποιητικά να τους απειλούν ότι θα κάνουν χρήση, του υλικού που προέρχεται από υποκλοπές.

Η αποκάλυψη του περιεχομένου των κασετών, προκαλεί μείζον δικαστικό θέμα για το οποίο αναμένεται να επιληφθούν τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια.

Προκύπτει επίσης μείζον πολιτικό θέμα, ενόψει της κρίσιμης απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών στο οποίο συμμετέχουν και οι δύο πιθανότατα, εκβιαζόμενοι δικαστές.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, στην υπόθεση εμπλέκεται άμεσα όπως αποκάλυψε ο κ. Νικολόπουλος ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος…

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ, η οποία φαίνεται να έχει υποκλαπεί στα τέλη του 2014, ο ίδιος διατηρούσε ερωτική σχέση με πρώην υποψήφια και νυν δικαστή του ΣτΕ, την οποία φέρεται να βοήθησε δίνοντας της – σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο – τα θέματα των εξετάσεων, ώστε να ανέλθει στο Σώμα. Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία που θα πρέπει να ερευνηθεί με κάθε σοβαρότητα.

Στα μηνύματά τους που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, οι δύο δικαστές περιγράφουν ερωτικές στιγμές τους, αλλά το κυριότερο, συζητούν για δικαστικά θέματα, για συναδέλφους τους και για βαθμολογίες διαγωνισμού για την είσοδο νέων δικαστών στο ΣτΕ. Ως αποτέλεσμα οι δύο δικαστές, με πρώτο και λόγο της θέσης του, τον αντιπρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου, βρίσκονται εκτεθειμένοι απέναντι σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, που φέρονται να τους ασκούν πιέσεις για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Όπως είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Παραπολιτικά FM «είναι αδιανόητο να υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι βαρόνοι του πλούτου μπορούν να εκβιάζουν κι έχουν στην τσέπη δικαστές του ΣτΕ. Δεν μας νοιάζουν οι κλειδαρότρυπες, αυτό έχει να κάνει με το δημόσιο συμφέρον. Υπάρχουν δημοσιεύματα, του «Βήματος» και της «Ζούγκλας» τα οποία εμφανίζουν αντιπρόεδρο του ΣτΕ να είναι υπό εκβιασμό. Όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος έδωσε τα θέματα των εξετάσεων προκειμένου η ευνοημένη του να πετύχει στον διαγωνισμό του ΣτΕ».

«Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός συνεχίζει ο κ. Νικολόπουλος, έδρασε παραθεσμικά, αλλοίωσε τη σύνθεση του ΣτΕ, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους το έκανε. Επίσης ο άνθρωπος αυτός, εμφανίζεται από το «Βήμα» να εκβιάζεται προκειμένου να ψηφίσει στο ΣτΕ για τις άδειες. Δεν με ενδιαφέρει αν τον εκβιάζει ο τάδε επιχειρηματίας ή ακόμη και η κυβέρνηση. Με ενδιαφέρει ότι είναι επίορκος. Ότι είναι εκβιαζόμενος. Πρέπει ο ίδιος να απαντήσει», εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε παράλληλα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει για το τι πραγματικά συμβαίνει, αφού το ζήτημα δεν αφορά στην πραγματικότητα τη σχέση του αντιπροέδρου του ΣτΕ με την υφιστάμενή του, αλλά έχει βαθύτερες πολιτικές και νομικές προεκτάσεις, που επηρεάζουν την ίδια τη Δικαιοσύνη, όσο και το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τον οποίο οι πάλαι ποτέ κραταιοί καναλάρχες θεωρούν αντισυνταγματικό.

Τα μείζονα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαρροή των εν λόγω e-mails, είναι άλλωστε πολλά, αφού προκαλεί απορία πρώτον το πώς, το γιατί αλλά και από ποιον καταγράφηκε η ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου με την υφιστάμενή του και γιατί ενώ προκύπτει ότι το υλικό υπεκλάπη το 2014, δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, σε μια περίοδο που το ΣτΕ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, εν όψει των αποφάσεών του για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον, αν πράγματι ο εν λόγω αντιπρόεδρος του ΣτΕ έχει κάνει όσα περιγράφονται στην υποκλαπείσα αλληλογραφία του, γιατί δεν ελέγχθηκε εγκαίρως, ώστε η υπόθεση να φτάσει στα αρμόδια για τον έλεγχο δικαστικά κλιμάκια, παρά αφέθηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι η αλληλογραφία του να δημοσιοποιηθεί κι ακόμη με ποιου εντολή παρακολουθούντο τα e-mails των ανώτατων δικαστικών;

Το koutipandoras.gr εξάλλου επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα και όσα υποστήριξε ο Νίκος Νικολόπουλος στον Παραπολιτικά FM.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης

Με παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προειδοποιεί ότι βρίσκονται υπό έρευνα τυχόν παράνομες πράξεις στη Δικαιοσύνη αναφερόμενος χωρίς να υπεισέλθει σε ονόματα στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε επίσης της μυστικότητας των ερευνών αλλά και του τεκμηρίου της αθωότητας, καλώντας παράλληλα όσους επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της Δικαιοσύνης να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Ολόκληρη η δήλωση Παρασκευόπουλου έχει ως εξής:

«Ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων, που αφορούν τη δικαιοσύνη.

Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Αστάθμητοι παράγοντες

Προβληματισμό σε ανώτατους δικαστικούς κύκλους προκαλεί το γεγονός ότι η ανθρωπογεωγραφία της συνθέσεως του Συμβουλίου Επικρατείας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, υπόκειται ρωγμές εξαιτίας αστάθμητων και άλλων παραγόντων.

Ο αστάθμητος παράγοντας έχει να κάνει με την σοβαρή ασθένεια του Συμβούλου Επικρατείας Αριστόβουλου Βώρου (νοσηλεύεται με έμφραγμα στην εντατική), που θέτει εκ των πραγμάτων θέμα αναπλήρωσής του. Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε πειθαρχική έρευνα σε βάρος ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη για τον νόμο περί τηλεοπτικών αδειών μετά από δημοσίευμα που αφορά προσωπικές του σχέσεις και φερόμενη εμπλοκή του σε υπόθεση σπουδάστριας του 2014 της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Το δημοσίευμα αναρτήθηκε την προηγουμένη της δεύτερης διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ και είχε απασχολήσει – κατά πληροφορίες – και τη διάσκεψη αφού πολλοί εντός του δικαστηρίου θεωρούσαν ότι πρόκειται για κινήσεις εκφοβισμού δικαστών.

Θα γίνει;

Τα δυο αυτά γεγονότα ίσως θέσουν εν αμφιβόλω την πραγματοποίηση της διάσκεψης ενώ ο συνδυασμός των δυο γεγονότων δημιουργεί προβληματισμό δεδομένου πως τα αναπληρωματικά μέλη της συνθέσεως που μετέχουν είναι μόλις 2. Εικάζεται δε πως η πειθαρχική έρευνα θα προκαλέσει αντιδράσεις καθώς πρόκειται για δικαστή με μεγάλο κύρος και επιρροή. Δικαστικές πηγές σημείωναν δε πως αν απαιτηθεί να αναπληρωθούν άλλοι δυο δικαστές πέραν του ήδη ασθενούς (με ενδεχόμενη πειθαρχική τιμωρία του ανώτατου δικαστικού και ασθενείας και άλλου μέλους της συνθέσεως) τότε οι διασκέψεις σταματούν και η υπόθεση δικάζεται από την αρχή, με άλλη σύνθεση. Πάντως ο συγκεκριμένος δικαστής, που ελέγχεται δεν έχει νομικό κώλυμα, λόγω της πειθαρχικής έρευνας και μπορεί να μετάσχει στη διάσκεψη. Προβληματισμός πάντως εμφανίζεται ακόμα και για την πραγματοποίηση της σημερινής διάσκεψης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή