Προέρχεται από ένα θάμνο που καλλιεργείται στην Νότια Αφρική και έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση, γεγονός που το κάνει ευχάριστο σε κάθε γουλιά.
Πρόκειται για ένα τσάι με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, Α και Ε, αλλά και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το κάλιο, το ασβέστιο.
Ακόμη, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τα φλαβονοειδή, όπως η ασπαλαθίνη, η κερσετίνη, η ρουτίνη, το βανιλλικό οξύ, τα οποία συνιστούν την ασπίδα του οργανισμού ενάντια στη γήρανση, τις ελεύθερες ρίζες και παράλληλα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, , μειώνοντας τον κίνδυνο για καρκίνο και προστατεύοντας την καρδιά.