Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση του Βουδούρη

Δεκτή έκανε πριν από λίγο την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρει τα εξής: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης».

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Βουδούρη

Ν.Δ. Ομολογούν την ανικανότητά τους και στο προσφυγικό

Για ανικανότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέα Βουδούρη, για παραίτηση.

«Σε μία τόσο εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όπου ο αριθμός εγκλωβισμένων προσφύγων – μεταναστών έχει  υπερβεί τους 60.000 και οι αφίξεις στα νησιά μας είναι καθημερινές και σταθερές, με προφανείς κινδύνους, η ανίκανη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνείται – για δικούς της λόγους – να βάλει μία τάξη, με συνέπεια τη διαιώνιση της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί», σημειώνει ο Βασίλης Κικίλιας.

«Αντί να προχωρήσουν, με σχέδιο, στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους (έλεγχος, διαχωρισμός προσφύγων – μεταναστών, προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης, μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες), τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να παίζουν παιχνιδάκια εντυπωσιασμού μεταξύ τους και, δημόσια πλέον, ομολογούν την ανικανότητά τους», τονίζει συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Κουμουτσάκος: Κορυφή του παγόβουνου της κυβερνητικής ανεπάρκειας η παραίτηση Βουδούρη

Ως αδυναμία της κυβέρνησης να εργασθεί με στοιχειώδη συντονισμό και αποτελεσματικότητα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ερμηνεύει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέα Βουδούρη.

«Με λίγα λόγια, η παραίτηση Βουδούρη είναι η κορυφή του παγόβουνου της κυβερνητικής ανεπάρκειας στην αντιμετώπιση ενός ακόμα, πολύ σοβαρού για τη χώρα ζητήματος».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Στον Βουδούρη χρεώνεται ότι «έσπασε τον όρκο σιωπής»

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη την αποδοχή από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, της παραίτησης του Οδυσσέα Βουδούρη από τη θέση του  γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Όπως σημειώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε σχόλιό της, στον Οδυσσέα Βουδούρη «χρεώνεται ότι “έσπασε τον όρκο σιωπής”».

Επίσης, η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμπληρώνει ότι «στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η σιωπή είναι χρυσός».

Καταλήγοντας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπογραμμίζει ότι «ο κ. Βουδούρης είναι ελεύθερος πλέον να συνεχίσει την πολιτική του περιπλάνηση».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή