Δεκάδες νεκροί στη Νιγηρία από επιθέσεις σε τεμένη

Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν χθες από δύο επιθέσεις σε τεμένη της βορειοανατολικής Νιγηρίας, ενώ στα σύνορα του Καμερούν, οι ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους για λίγες ώρες μια νέα πόλη.

Στο Καμερούν οι αντάρτες κατέλαβαν την πόλη Κεράουα στο βόρειο άκρο της χώρας, αλλά εκδιώχθηκαν τελικά από το στρατό. Είναι η πρώτη φορά εδώ και μήνες που η Μπόκο Χαράμ καταλαμβάνει μια περιοχή, μετά τη μεγάλη αποδυνάμωσή της από περιφερειακό στρατιωτικό συνασπισμό από τις αρχές του 2015.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 96 τραυματίστηκαν νωρίς χθες το απόγευμα στην επίθεση εναντίον του τεμένους του Τζαμπούτου στη Γιόλα της Νιγηρίας, χωρίς να είναι γνωστό αν η επίθεση διαπράχθηκε από καμικάζι.

Είχε προηγηθεί επίθεση αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο σε 28 ανθρώπους το πρωί, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προσευχής της Παρασκευής μέσα σε τζαμί της πόλης Μαϊντουγκούρι, ιστορικό προπύργιο των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ στην πολιτεία Μπόρνο, επίσης στη βορειοανατολική χώρα.

Η Μπόκο Χαράμ σπέρνει τον τρόμο στην πόλη αυτή που έχει ήδη πληγεί έξι φορές από επιθέσεις εδώ και έναν μήνα.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή