ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ένα εντυπωσιακό βίντεο από drone δείχνει το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη που βρίσκεται στα Ιωάννινα και τα εκθέματά του.
«Ο Παύλος Βρέλλης (25/3/1923 – 23/10/2010), ήταν ένας πνευματικά ανήσυχος και δημιουργικά πολύτροπος, Γλύπτης. Το έργο του το καταδεικνύει. Μόνο που οι περισσότεροι επισκέπτες, των Μουσείων του (Μουζακαίοι 1975, Μπιζάνι 1995 έως και σήμερα), εκθείασαν τα ομοιώματα που εκτίθενται στο εσωτερικό του Μουσείου, ενώ ταυτόχρονα αγνόησαν την Ομορφιά, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού – κυρίως – χώρου», αναφέρει ο γιός του, Κωνσταντίνος.
«Η αδιαφορία, αν μη τι άλλο, δεν αποτελεί αρετή. Ειδικά όταν πρόκειται καλόβουλα να εξερευνήσεις το μεγαλείο της σκέψης και την ποιότητα της προσφοράς ενός Καλλιτέχνη. Αυτό το δύσκολο κλίμα προσπάθησα να αναστρέψω το 2006, όταν επιμελήθηκα τον νέο κατάλογο-οδηγό του Μουσείου. Μικρή η απόκριση, ακόμη και από κοντινούς συνεργάτες», προσθέτει ο Κωνσταντίνος Βρέλλης.
«Θεωρώ την υγιή χρήση της Τεχνολογίας του σήμερα, θεμέλιο λίθο για πραγμάτωση της αναβάθμισης της πραγματικότητας του αύριο. Αυτό το δύσκολο ρόλο, ανέλαβε ο Σπύρος Τάπας, ο οποίος αποκάλυψε και σε μας την ομορφιά του εξωτερικού χώρου, αποδομώντας τα θέματα του πελιδνού εσωτερικού προς χάριν του Όλου της Φύσης. Μιας Φύσης που αποτελεί ένωση της φυσικής τάξης και της παρέμβασης του ανθρώπου σ αυτή, λουσμένη σε πλέριο φως. Για πρώτη φορά!», προσθέτει ο γιος του Παύλου Βρέλλη.