Έγινε η παρουσίαση των πρώτων μακετών από το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο «Haptic Architects» για ένα φουτουριστικό ενυδρείο που σχεδιάστηκε με άξονα την εικόνα του φυσικού τοπίου, για να είναι πλήρως εναρμονισμένο μαζί του. Ο λόγος για το νέο ενυδρείο στο Όσλο της Νορβηγίας, που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου της πόλης, στο Bærum.

Θα φιλοξενήσει 7 εκατομμύρια λίτρα νερού και θα είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στη βόρεια Ευρώπη. Το νέο ενυδρείο των 10.000 τετραγωνικών μέτρων θα αποτελέσει μέρος ενός γενικού σχεδίου ανακατασκευής στην περιοχή, με νέα αστική παραλία, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα, γραφεία, τερματικό υδροπλάνων και μια νέα γραμμή μετρό που θα συνδέει την περιοχή με το κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, θα σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο που θα δίνει στους επισκέπτες την δυνατότητα να περπατήσουν στην οροφή και να απολαύσουν τη θέα.
«Αγαπώ τα νορβηγικά βράχια» δήλωσε ο Tomas Stokke, ένας από τους αρχιτέκτονες, «είναι όμορφα, γλυπτά αντικείμενα, που σχηματίζουν φυσικές τσέπες, λίμνες και καθίσματα, που θερμαίνονται απαλά από τον ήλιο. Θέλουμε να αναδημιουργήσουμε τις ιδιότητές τους αυτές, κατασκευάζοντας ένα ενυδρείο με ξεχωριστή ποιότητα».
Η κατασκευή του έργου θα αρχίσει το 2020 και το ενυδρείο υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον κόσμο το 2023!
