Δείτε τις τροφές- δηλητήριο!

Tα προϊόντα που βρίσκονται στην λίστα που ακολουθεί είναι φρούτα και λαχανικά που καταναλώνονται σε μεγάλο ποσότητα από τους περισσότερους ανθρώπους. 

Ποιοι από εμάς όμως ξέρουμε ότι αυτά τα τρόφιμα περιέχουν τοξικές ουσίες και ισχυρά δηλητήρια , τα οποία αν προσληφθούν σε αρκετά μεγάλη ποσότητα μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και θάνατο;

Ας διαβάσουμε την παρακάτω λίστα, για να είμαστε ενήμεροι:

  • Η  ντομάτα μεγαλώνει σε ένα δηλητηριώδες φυτό, το οποίο περιέχει μια ιδιαιτέρως τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία glycoalkaloid. Ο καρπός της δεν επηρεάζεται από αυτή την ουσία που  βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στο βλαστό και τα φύλλα, προκαλώντας διάφορες στομαχικές διαταραχές. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα πράσινα μέρη του φυτού στο μαγείρεμα για περισσότερη γεύση, καλό θα ήταν να τα αφαιρέσει από τα πιάτα που πρόκειται να σερβιριστούν!
  • Tο μήλο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα , ενώ οι διαφορετικές ποικιλίες του το έχουν κάνει ένα από τα πιο διαδεδομένα φρούτα σε όλο τον κόσμο. Η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο! Βέβαια, αν κάποιος φάει ένα ολόκληρο μήλο, σίγουρα δεν κινδυνεύει, αλλά καλό θα ήταν να το αποφεύγεται!
  • καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, την ουσία που της χαρίζει την πικάντικη γεύση της!  Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, αλλά μεγάλη δόση καψαϊκίνης μπορεί να σας σκοτώσει!
  • Τα ώριμα κεράσια είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, τα οποία καταναλώνονται κυρίως ωμά, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως και για την παρασκευή διάφορων γλυκών και ποτών. Όμως τα κεράσια είναι τοξικά, καθώς στο εσωτερικό των πυρήνων υπάρχει καλά κρυμμένο αρκετό υδροκυάνιο. Μια εξαιρετικά δηλητηριώδη χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται ή μασώνται. Για το λόγο αυτό εάν έχετε τη συνήθεια να “παίζετε” με το κουκούτσι στη γλώσσα σας, καλό θα ήταν να το αποφύγετε!
  • Η πατάτα αποτελεί βασική τροφή σε πολλά μέρη του κόσμου και εκατομμύρια τόνοι καταναλώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πόσοι, όμως, γνωρίζουν ότι η πατάτα είναι… δηλητηριώδης; Και ειδικά όταν ο καρπός αρχίζει να αποκτά αυτό το πρασινωπό χρώμα που όλοι ξέρουμε ή να “φυτρώνει”. Τότε τα ποσοστά της χημικής ουσίας glycoalkaloid που περιέχει πολλαπλασιάζονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγετε  τις  πράσινες και “φυτρωμένες” πατάτ

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή