Δείτε πού απαγορεύεται η βάπτιση με δύο ονόματα!

Προ εκπλήξεως και αναστατωμένοι βρίσκονται οι κάτοικοι της Πάτρας, καθώς η Μητρόπολη απαγορεύει τη βάπτιση με δύο ονόματα, δημιουργώντας προβλήματα στους γονείς μικρών παιδιών που θέλουν να προγραμματίσουν την βάπτιση του παιδιού τους για τους επόμενους μήνες.

Όταν οι γονείς επισκέφθηκαν ενορίες της πόλης για να κανονίσουν τη βάπτιση του παιδιού τους δεν περίμεναν να ακούσουν από τους ιερείς ιερείς  ότι δεν μπορούν να δώσουν δύο ονόματα στα βρέφη, αλλά να διαλέξουν ένα εξ αυτών. Είχε προηγηθεί η απόφαση να σταματήσουν τα μυστήρια στο προαύλιο των εκκλησιών. Οι περισσότεροι ιερείς μάλιστα δηλώνουν ότι έχουν εντολή να μην επιτρέπουν σε ανήλικους ή παντρεμένους με πολιτικό γάμο να γίνονται ανάδοχοι.

Έτσι λοιπόν, γονείς που επιθυμούν να δώσουν στο παιδί τους δύο ονόματα, επιλέγουν να κάνουν την βάπτιση εκτός Πατρών. Άλλοι πάλι, προχωρούν στη βάπτιση του παιδιού στην Πάτρα, όμως φροντίζουν να έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, έτσι ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή