Δείτε ποια είναι η «πόλη η μεγάλη» που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης!!

Στον τελευταίο στίχο του κεφαλαίου αυτού, ο άγιος Ιωάννης μας λέγει ξεκάθαρα ότι η πόλη η μεγάλη Βαβυλώνα-Ρώμη έχει εξουσία και κυριαρχία επάνω σε άλλους βασιλείς. Εν ολίγοις, θέλει να μας πει ότι είναι διοικητική πρωτεύουσα αυτοκρατορίας.
Ποια, όμως, ήταν τότε που εγράφετο η Αποκάλυψη η πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας; Φυσικά η πρεσβυτέρα Ρώμη. Αλλά και πάλι, ποια θα είναι η διοικητική πρωτεύουσα στα έσχατα, λίγο πριν τον Αντίχριστο; Θα είναι πάλι, η πρεσβυτέρα Ρώμη.
Όπως έχουμε προαναφέρει, πολλοί ερμηνευτές, παλαιοί και σύγχρονοι, λένε ότι πολύ πιθανόν να είναι η βασιλεία της Ρώμης πο
υ θα αναβιώσει στους Εσχάτους Χρόνους. Συγκεκριμένα, λένε ότι μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα ελευθερωθεί η Κωνσταντινούπολη, η Νέα Ρώμη, η οποία θα πάρει την παλαιά αίγλη και τις ηγεμονίες της.Ο άγιος Ανδρέας, ο δια Χριστόν Σαλός, μας λέγει τα εξής:
«Εκείνη την εποχή (δηλαδή μετά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο), το Ιλλυρικό θα επανέλθει στο βασίλειο των Ρωμαίων, ενώ η Αίγυπτος θα συνθηκολογήσει. Ο βασιλιάς αυτός θα απλώσει το δεξί του χέρι στα γύρω έθνη και θα ημερώσει τα ξανθά γένη και θα κατατροπώσει τους εχθρούς του…».
«Μετά, όμως, τον καταποντισμό της Κωνσταντινούπολης, θα δοθεί το βασίλειο στην πρεσβυτέρα Ρώμη, καθώς επίσης στο Σύλαιο και στην Θεσσαλονίκη». «Υποτασσόμενα τω εν Ρώμη βασιλεύοντι». Δηλαδή η συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και το Σύλαιο θα υπάγονται πλέον στον βασιλιά της πρεσβυτέρας Ρώμης.
Τα ίδια προφητικά λόγια μας λέγει και ο Άγιος Μεθόδιος Πατάρων:
«Και ευθύς σεισθήσεται η επτάλοφος (Κωνσταντινούπολη) και καταποντισθήσεται σύμψυχος εν βυθών απωλείας, και μόνοι μέλλουσι θρηνείν την επτάλοφον». Η παλαιά και η νέα Ρώμη ονομάζονται και οι δύο επτάλοφοι…
Από το βιβλίο: «Ερμηνεία της Ιεράς Αποκαλύψεως κατά την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες» – Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ Αγιορείτου. (Β’ Τόμος – Νέα έκδοση)
Σχετικά Άρθρα
26/08/2025 - 23:10
26/08/2025 - 23:00
Δείτε επίσης