Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χίος: Ειρηνικός ξεσηκωμός κατά της βίας του κράτους (video)

Μοιραστείτε το

Σε μια μεγάλη ειρηνική κινητοποίηση προχώρησαν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι διαδηλώνουν κατά της αστυνομικής βίας, την οποία έχουν υποστεί τις τελευταίες μέρες από τα ΜΑΤ με εντολές από Αθήνα. Εκδηλώνουν την αγανάκτηση τους για την απαξίωση τους απο την κυβέρνηση και την υποβάθμιση της ζωής τους.

Η αστυνομική διεύθυνση δεσμεύτηκε ότι θα διεξαχθούν έρευνες σε σχέση με τις βιαιότητες, τα χημικά και τις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής. Επίσης όλοι οι αρμόδιοι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα γίνει καμία κατάχρηση, δε θα υπάρξει κανένας αθώος, ο οποίος θα μπει σε δικαστικές διαμάχες.

Ο αστυνομικός διευθυντής Χίου μάλιστα, ζήτησε συγνώμη. Εγγυήθηκε επίσης, πως για τους συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια δεν θα υπάρξει διάκριση καμία απέναντί τους.

Αυτό δε φάνηκε να πείθει τον κόσμο, που ήταν συγκεντρωμένος. Φαίνεται πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, καθώς άλλα είχαν ειπωθεί προ εκλογών και τώρα άλλα γίνονται

Ο κόσμος φωνάζει: “Αυτοί ήρθαν να μας δείρουν όχι εμείς” “Είναι αθώοι”.

Υπενθυμίζεται, πως νωρίτερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής έκανε λόγο για “ανικανότητα” των “υπευθύνων” στη διαχείριση του προσφυγικού και για απίστευτες χυδαιότητες, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.