Χ. Παππάς : “Έχω τη συνέιδησή μου καθαρή, πλάκα με τον γιο μου ο ναζιστικός χαιρετισμός”

Απολογήθηκε σήμερα, ο Χ. Παππάς, φερόμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και κουμπάρος του Νικ. Μιχαλολιάκου, στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή.

Ο Παππάς, ερωτηθείς από έδρας για το φωτογραφικό υλικό, στο οποίο φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά μαζί με με τον ανήλικο γιο του και για κείμενά του, τα οποία κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικό του υπολογιστή, έκανε λόγο για προσωπικά δεδομένα.

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα. Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει…

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι…

Κατηγορούμενος: Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιω. Μεταξά. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζεστε με το γιο σας, μικρό παιδί..

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε….

Η κυβέρνηση Σαμαρά και τα ΜΜΕ έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στη δικαιοσύνη

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή, ενώ επανέλαβε -όπως και άλλοι βουλευτές- ότι η όλη υπόθεση είναι κατασκεύασμα των Μέσων Ενημέρωσης και έφτασε στη δικαιοσύνη κατόπιν πολιτικής δίωξης από την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Η δίωξη είναι πολιτική. Σε όλη την ενεργό συμμετοχή μου, όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος του κόμματος, ουδέποτε δέχθηκα παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε συμπεριλαμβανομένου του Νικ. Μιχαλολιάκου, να προβώ σε έκνομη ενέργεια, πολύ περισσότερο να παροτρύνω ή να δώσω κατεύθυνση για κάτι ανάλογο.

Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών. Τώρα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι είναι αστοχία, αλλά ανέντιμο», είπε ο Χρ. Παππάς.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδίκασε το γεγονός προσθέτοντας ότι είναι κατά της βίας. «Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής ειναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα», δηλώνοντας ότι τα εμπλεκόμενα άτομα δεν τα γνώριζε και δεν τα γνωρίζει.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή