Μπύρα ηλικίας 5.000 ετών, στην Κίνα

Αρχαιολόγοι που μελετούσαν προϊστορικά αγγεία στην επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας, ανακάλυψαν εξοπλισμό δημιουργίας μπίρας που χρονολογείται από το 3.400 έως το 2.900 π.Χ., πράγμα που σημαίνει ότι οι Κινέζοι γνώριζαν και, κυρίως, έπιναν μπίρα πριν από 5.000 χρόνια! «Η Κίνα έχει παράδοση στη διαδικασία ζύμωσης και στοιχεία για ποτά που έχουν ως βάση το ρύζι έχουν εντοπισθεί σε ευρήματα ηλικίας 9.000 ετών, αλλά η νέα ανακάλυψη δίνει τα πρώτα στοιχεία τοπικής παραγωγής μπίρας στην Κίνα» δήλωσε η Τζιατζίνγκ Γουάνγκ του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. Οι αρχαιολόγοι μελέτησαν τα υπολείμματα που βρέθηκαν στα αγγεία και βρήκαν ότι αλκοολούχα ποτά φτιάχνονταν από μία σειρά φυτών, ανάμεσά τους και το κριθάρι, άρα το κριθάρι ήταν η πρώτη ύλη για τη δημιουργία αλκοολούχων ποτών πριν καλλιεργηθεί ως φαγητό.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή