Κυριακή, 29 Ιουνίου 2025

Αύριο Τετάρτη η ανακοίνωση των βάσεων

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ 100.000 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ                                                                                 

Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τελικά οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, δίνοντας τέλος στην αγωνία 100.000 περίπου υποψηφίων για την εισαγωγή στη σχολή της προτίμησής τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στα ύψη θα κινηθούν οι βάσεις σε ιατρικές σχολές, με την Ιατρική Αθηνών να ξεπερνά τις 19.000 μόρια, ενώ πολύ κοντά θα κινηθεί και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Αντίθετα, πτώση ακόμη και 2.000 μορίων και άνω αναμένεται σε βάσεις (περιφερειακών κυρίως) ΤΕΙ.

Από πέρσι, ωστόσο, οι εγγραφές των επιτυχόντων έγιναν και με το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της αποστολής των δικαιολογητικών εγγραφής, χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στα τμήματα επιτυχίας, προκειμένου να μην έχουν οι φοιτητές το κόστος μετακίνησης.

Δείτε επίσης