Προθεσμία για την Πέμπτη (20/01) ζήτησε κι έλαβε από την ανακρίτρια ο 46χρονος που ξυλοκόπησε την σύντροφό του στην Αργυρούπολη. Κατά την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο, πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια τον αποδοκίμασαν έντονα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος έφτασε στα δικαστήρια συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ο 46χρονος παραδόθηκε χθες (17/01) στη υποδιεύθυνση Ασφάλειας νοτιοανατολικής Αττικής, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, ύστερα από παραινέσεις της αδελφής του και στενών συγγενών, καθώς όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς «μου είπαν ότι η Αστυνομία σε ψάχνει, είναι πολύ κοντά και θα σε βρει» κι έτσι «αποφάσισα να παραδοθώ».
Οσον αφορά στον άνανδρο ξυλοδαρμό της 40χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, φέροντας βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χτυπήματα του δράστη, είπε ότι «δεν περίμενα ότι θα της έκανα τέτοια ζημιά όταν τη χτυπούσα», ενώ πρόσθεσε πως «κρυβόμουν για να μην με βρείτε και περιπλανιόμουν από την Αργυρούπολη μέχρι το κέντρο της Αθήνας, όπου κοιμόμουν σε παγκάκια».
Ο 46χρονος είχε ξυλοκοπήσει επανειλημμένα στο παρελθόν τις προηγούμενες συντρόφους του, και για μία εξ αυτών καταδικάστηκε τελεσίδικα για απόπειρα στραγγαλισμού. Μάλιστα, φέρεται να μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του με την οποία είχε αποκτήσει κι ένα παιδί, με την γυναίκα να μεταναστεύει στην Ολλανδία μαζί με το παιδί, καθώς φοβόταν για τη ζωή της.