ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στήνουν εμβολιαστικό κέντρο στο Γ.Ν Έλενα Βενιζέλου – Ύψιστος κίνδυνος για τους ασθενείς

49
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στήνουν εμβολιαστικό κέντρο στο Γ.Ν Έλενα Βενιζέλου - Ύψιστος κίνδυνος για τους ασθενείς

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kontranews.gr, στο Γ.Ν Έλενα Βενιζέλου στήνεται εμβολιαστικό κέντρο.

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί πέραν της δημιουργίας εμβολιαστικού κέντρου μέσα στο νοσοκομείο, ο χώρος στον οποίο αποφάσισαν να στηθεί. Αρχικά, όπως φαίνεται και στην αποκλειστική φωτογραφία που εξασφάλισε το kontranews.gr οι οδηγίες που δίνονται στο κοινό είναι πως ο χώρος βρίσκεται δίπλα στο ασανσέρ.

αποκλειστικο

Σημαντικό να αναφερθεί είναι πως ακριβώς δίπλα στο σημείο του εμβολιαστικού κέντρου βρίσκονται δύο πολύ ιδιαίτεροι χώροι. Πιο συγκεκριμένα, είναι η μονάδα νοσηλείας καρκινοπαθών και η μαιευτική. Αυτό σημαίνει πως ανοσοκατασταλτικοί ασθενείς, λεχώνες, έμβρυα και νοσηλευτικό προσωπικό, θα βρίσκονται συνεχώς υπό κίνδυνο.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο χώρος έχει στηθεί δίπλα σε ασανσέρ, αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης και πολύ ακόμα κόσμου, πχ τραπεζοκόμων, επισκεπτών κλπ. 

Υπενθυμίζεται ότι εμβολιαστικό κέντρο στήνεται και στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαϊα Κυριακού”. Το θέμα ανέδειξε ο νευροχειρουργός και Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς θα προστατευθούν οι ασθενείς όταν καθημερινά θα προσέρχονται δεκάδες ή και εκατοντάδες άτομα για εμβολιασμό; Τι θα γίνει σε περίπτωση μόλυνσής τους; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Είναι μήπως ξανά ατομική;

Τα καυτά ερωτήματα παραμένουν, όμως η εξέλιξη αυτή ανοίγει ξανά τη συζήτηση, για το πόσο καλά και φυσικά ΑΝ ήταν η χώρα τόσο προετοιμασμένη για τον εμβολιασμό όσο έλεγαν και ξανάλεγαν κυβερνητικά στελέχη στα γνωστά -πια- επικοινωνιακά τους show.