Αποκαλύψεις για την 8χρονη που υπέστη bullying : “Θα χάσω εγώ τη θέση μου, επειδή έγλειψες σκ…τα;” (ηχητικό)

5
Αποκαλύψεις για την 8χρονη που υπέστη bullying :

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το περιστατικό bullying σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη, όπου ένα κοριτσάκι υποχρεώθηκε από τους συμμαθητές της να γλείψει δύο φορές τούρκικη τουαλέτα, δίνει ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του FOCUS FM “Διπλός Ελληνικός”, ένας από τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς φέρεται να είπε στο κοριτσάκι “επειδή εσύ έγλειψες σκατά, εγώ θα χάσω τη θέση μου;”. Η παραπάνω φράση ειπώθηκε όταν το παιδί πήγε μαζί με τη μητέρα να μιλήσουν για την υπόθεση με τον διευθυντή του σχολείου.

Ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου σχολείου, όταν η υπεύθυνη εκπαιδευτικός παρατύπως επέτρεψε στα παιδιά να βγουν για παιχνίδι με την προϋπόθεση ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους. Παράλληλα ανέφερε ότι η 8χρονη έγλειψε δύο φορές την τουαλέτα, ενώ οι συμμαθητές της δεν της επέτρεπαν να πλύνει το στόμα της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα έγιναν “στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 μ.μ. κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου. Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στην αυλή, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα εφάρμοζε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν. Το παιδί αποδέχθηκε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα και ελπίζοντας, ότι αυτό δε θα ισχύσει. Έχασε και τα παιδιά την οδήγησαν στις τουαλέτες, με μία άσκηση βίας, την πίεσαν και το έκανε. Το πιο φρικιαστικό είναι, ότι μετά της απαγόρευσαν να πλύνει το στόμα της. Συνέχισαν το παιχνίδι, αλλά τα άλλα παιδιά, που έχαναν αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη δοκιμασία, λέγοντας, ότι για εμάς δεν ισχύει αυτό. Επαναλήφθηκε 2η φορά το ίδιο πράγμα για το κοριτσάκι, μόλις έχασε ξανά στο παιχνίδι. Είναι φοβερό ως προς την έμπνευση και την υλοποίηση”.

“Όταν σχόλασε το παιδί ανακοίνωσε στη μητέρα της, ότι επιτέλους την έπαιξαν τα παιδιά και εκεί ξέσπασε σε κλάματα… “αλλά με υποχρέωσαν να κάνω αυτό”. Η οικογένεια του παιδιού είναι συγκλονισμένη, το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο του και ξυπνάει λέγοντας “γιατί εγώ”; Δεν έχει πάει ακόμη στο άλλο σχολείο, γιατί δεν μπορεί”, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, ο δικηγόρος ανέφερε ότι πήγαν να απαξιώσουν το γεγονός λέγοντας “ότι είναι παιδιά”.