Από διφθερίτιδα πέθανε τελικά ο 8χρονος σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το Λονδίνο

Από διφθερίτιδα πέθανε τελικά ο 8χρονος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη εβδομάδα, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Στο δείγμα του βρογχικού εκκρίματος, που στάλθηκε σε εργαστήριο του Λονδίνου, απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), «σήμερα Πέμπτη 5.12.2019, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε από το Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Public Health England), για τα αποτελέσματα των εξετάσεων για διφθερίτιδα, σε παιδί οκτώ (8) ετών που κατέληξε στις 26.11.2019 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» με σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού και θετική καλλιέργεια για τον μικροοργανισμό της διφθερίτιδας (Corynebacterium diphtheriae) σε βρογχικές εκκρίσεις.

Πρόκειται για τοξινογόνο στέλεχος με έκφραση της τοξίνης της διφθερίτιδας».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή