Απίστευτο: Φωτογράφος πήγε στο Τσέρνομπιλ και άναψε τα φώτα

Το αποτέλεσμα… απόκοσμο

Η πόλη Πρίπγιατ, στη βόρεια Ουκρανία, στα σύνορα με τη Λευκορωσία, χτίστηκε το 1970 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, να φιλοξενήσει δηλαδή τους εργαζομένους, στο κοντινό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Τσέρνομπιλ. 

Ωστόσο, στις 27 Απριλίου 1986, την επομένη δηλαδή της τεράστιες πυρηνικής καταστροφής του Τσέρνομπιλ με τη διαρροή μεγάλων ποσοτήτων ραδιενεργών υλικών, η Πρίπγιατ εκκενώθηκε και δεν ξανακατοικήθηκε ποτέ. 

Πέρυσι, ο Ανταμ Μποζανόβσκι και η ομάδα του πήγαν στο Πρίπγιατ και έκαναν κάτι αναπάντεχο: Ανοιξαν ξανά κάποια φώτα στους δρόμους και σε ορισμένα κτίρια, χρησιμοποιώντας γεννήτριες. Μάλιστα, επανέλαβαν πολλές φορές το πείραμα και φωτογράφισαν την όλη προσπάθειά τους. Το αποτέλεσμα, άκρως εντυπωσιακό, δημοσιεύτηκε από το λογαριασμό Napromieniowani.pl στο Facebook πριν μερικές ημέρες. 

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στη σελίδα Napromieniowani.pl του Facebook. 

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή