Τη δεκαετία του 1970 ξεκίνησε μία περίεργη και ιδιαίτερη συλλογή. Ο λόγος για τον Ortha Anders ο οποίος μετά από σαράντα χρόνια έχει καταφέρει να φθάσει το μισό εκατομμύριο δολάρια σε αξία.
Όταν τα συγκέντρωσε μέσα σε μεγάλα μπιτόνια και τα ζύγισε, το βάρος τους ξεπέρασε τον μισό τόνο.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι όποτε έβλεπε μία «δεκάρα» αισθανόταν ιδιαίτερη χαρά, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αποταμιεύσεις του σε σεντς όλα αυτά τα 40 χρόνια, φθάνουν το ποσό των μόλις… 5.136,14 δολαρίων, που σημαίνει την συλλογή περί των 35 σεντς την ημέρα. Ο ίδιος δεν ήθελε να χαλάσει την συλλογή του, όμως η λήξη της ασφάλειάς του και μία ασθένεια που εμφανίστηκε, θα τον υποχρεώσει να πάει στην τράπεζα και να εξαργυρώσει την αξία όλων αυτών των σεντς.
Η ιστορία του συγκεκριμένου κυρίου πάντως έχει και οικονομικό ενδιαφέρον, καθώς τα τελευταία χρόνια, η αύξηση της τιμής των μετάλλων, έχουν ωθήσει την κατασκευή του νομίσματος του ενός σεντ πολύ πιο πάνω από την ονομαστική του αξία. Τα νομίσματα αυτά γίνονται κυρίως από ψευδάργυρο και μία μικρή ποσότητα χαλκού, ενώ το θέμα έχει φτάσει και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όταν ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε εν όψει του προϋπολογισμού για το 2015 ότι η κυβέρνηση είχε χάσει πάνω από 105 εκατομμύρια δολάρια από την κοπή των κερμάτων το 2013.