Ανώτατο βραβείο στην ομογενή καθηγήτρια Μ. Ιεραπετρίτου του Πανεπιστημίου Rutgers

Το βραβείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE) απονεμήθηκε στην ομογενή καθηγήτρια και συνάμα προεδρεύουσα του Τμήματος Χημικών και Βιοχημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Rutgers, Δρ. Μαριάνθη Ιεραπετρίτου.

Πρόκειται για το βραβείο «Computing in Chemical Engineering» για το 2016 (για τη χρήση υπολογιστών στη Χημική Μηχανική) του εν λόγω Ινστιτούτου το οποίο έχει ως στόχο την αναγνώριση της συμβολής των επιστημόνων στην εφαρμογή της πληροφορικής και των συστημάτων τεχνολογίας στη Χημική Μηχανική.

Η Δρ. Μαριάνθη Ιεραπετρίτου με τον ερευνητή Χάμερμαν στο εργαστήριο

Η Δρ. Μαριάνθη Ιεραπετρίτου με τον καθηγητή Rohit Ramachandran στο εργαστήριο

Το βραβείο θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου της ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών που θα λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου στον Αγιο Φραγκίσκο. Χρηματοδοτείται από την εταιρεία «The Dow Chemical Company» και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο $3.000.

Η Δρ. Ιεραπετρίτου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τιμή που της έγινε και τόνισε ότι «είναι η πρώτη γυναίκα αποδέκτης του συγκεκριμένου βραβείου» και ότι «ποιεί ιδιαίτερη τιμή τόσο για την ίδια και την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου, όσο και για την Ομογένεια».

Η Δρ. Μαριάνθη Ιεραπετρίτου με τον σύζυγό της (επίσης καθηγητή) Δρ. Γιάννη Ανδρουλάκη και την μόλις οκτώ ετών κόρη τους Αννα.

Η Δρ. Μαριάνθη Ιεραπετρίτου με τον σύζυγό της (επίσης καθηγητή) Δρ. Γιάννη Ανδρουλάκη και την μόλις οκτώ ετών κόρη τους Αννα.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι δεν αφορά κάποια συγκεκριμένη έρευνα και ότι δεν είναι προϊόν διαγωνισμού, αλλά επιβράβευση της έρευνάς της σε υπολογιστικές μεθόδους και στη χρήση των υπολογιστικών μεθόδων από τους χημικούς μηχανικούς. Η Δρ. Ιεραπετρίτου θα είναι και μια από τους βασικούς ομιλητές του συνεδρίου.

Οσον αφορά την έρευνά της, τόνισε: «Εστιάζεται στις υπολογιστικές μεθόδους για την αριστοποίηση των βιομηχανικών διεργασιών. Ασχολούμαι με διεργασίες που σχετίζονται και με την παραγωγή χημικών και πετροχημικών προϊόντων, αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια έχω εστιάσει την έρευνά μου στην παραγωγή φαρμάκων».

Η καθηγήτρια Δρ. Μαριάνθη Ιεραπετρίτου (κέντρο) ενώ συνομιλεί με τους φοιτητές της.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή