Τις πύλες του άνοιξε το 1ο Βαλκανικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη για δύο μέρες, με θέμα “Διαβαλκανικές υποδομές και δίκτυα συνανάπτυξης, μοχλοί προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας”, για διακρατικές υποδομές που θα συμβάλουν στη συνανάπτυξη της περιοχής.
Το Φόρουμ αποτελεί διοργάνωση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρες, με την πρώτη σήμερα, Παρασκευή, στην αίθουσα “Αιμίλιος Ριάδης”, της ΔΕΘ, με τη συμμετοχή 50 υπουργών και 300 εκπροσώπων φορέων από 6 χώρες των Βαλκανίων, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Η υφυπουργός Εσωτερικών, Ελευθερία Χατζηγεωργίου έκανε την έναρξη ενώ την κεντρική ομιλία απηύθυνε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο Αναστάσιος Κουράκης, Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Suhejl Fazliu, Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Βόρειας Μακεδονίας, ο Τέρενς Κουίκ, Υφυπουργός Εξωτερικών, ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι πρόξενοι Γερμανίας και των ΗΠΑ.