Ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό 15.000 μόνιμων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ

Ενιαίο σύστημα μοριοδότησης και κατάταξης για τους μόνιμους διορισμούς αλλά και για τις προσλήψεις αναπληρωτών με βασικά κριτήρια την αναγνώριση της προϋπηρεσίας με «ταβάνι» τους 120 μήνες, τα ακαδημαϊκά προσόντα και τα κοινωνικά κριτήρια, περιλαμβάνει το νέο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, που παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο υπουργικό συμβούλιο.

Η διαδικασία θα γίνεται υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ, με το σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων, χωρίς τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού. Ο πίνακας θα είναι ενιαίος για τις προσλήψεις τόσο της γενικής όσο και της ειδικής αγωγής.

Η πρόταση του υπουργείου αναμένεται να τεθεί άμεσα σε διαβούλευση ώστε να έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως οι απαραίτητες διαδικασίες για την τοποθέτηση της πρώτης φουρνιάς 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή τον Σεπτέμβριο.

Μετά το πάγωμα των μόνιμων διορισμών για δέκα ολόκληρα χρόνια, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση 15.000 προσλήψεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε βάθος τριετίας. Τη σχολική χρονιά 2020-2021 θα διοριστούν οι 5.250 εκπαιδευτικοί και τη μεθεπόμενη 2021-2022 οι υπόλοιποι 5.250.

Η προκήρυξη θα γίνει σύντομα, ενώ οι αιτήσεις για τις 4.500 θέσεις στην ειδική αγωγή αναμένεται να είναι μεταξύ 35.000-38.000 και συνολικά 100.000 – 105.000 για τις υπόλοιπες 10.500 προσλήψεις.

Ωστόσο την ίδια ώρα ερωτηματικά προκαλεί η στάση των Ομοσπονδιών δασκάλων (ΔΟΕ) και καθηγητών (ΟΛΜΕ), οι οποίες, ενώ ζητούσαν συνάντηση με τον Κ. Γαβρόγλου για το νέο σύστημα διορισμών με αιχμή τη μη προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας, αρνήθηκαν να παραστούν σήμερα το πρωί στη Βουλή, μετά από πρόσκληση του υπουργού.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή