Άνγκελα Μέρκελ: Η Γερμανία την αποχαιρέτησε με μια φαντασμαγορική τελετή στο Βερολίνο (Βίντεο)

Η Άγκελα Μέρκελ αποχαιρέτησε την καγκελαρία και ο γερμανικός στρατός την τιμά με κάθε επισημότητα, έξω από το υπουργείο Άμυνας.
Η τελετή αποχαιρετισμού ξεκίνησε με ομιλία της Μέρκελ στους προσκεκλημένους, δηλαδή όλους τους υπουργούς και προέδρους της Δημοκρατίας με τους οποίους συνεργάστηκε στα 16 χρόνια της καγκελαρίας.
Η απερχόμενη Καγκελάριος άκουσε τη στρατιωτική μπάντα να παιανίζει και τα ιδιαίτερα μουσικά τραγούδια που η ίδια έχει επιλέξει.
Το πρώτο τραγούδι ήταν ο χορωδιακός εκκλησιαστικός ύμνος «Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε» του Γιόχεν Ρίγκερ. Το επόμενο η μπαλάντα της Βερολινέζας Χίλντεγκαρντ Κνεφ, υπό τον τίτλο: «Για μένα θέλω να βρέχει κόκκινα τριαντάφυλλα». Το τρίτο το «Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ», (Du hast den Farbfilm vergessen) της Νίνα Χάγκεν.
Η Μέρκελ εκφώνησε και μία σύντομη ομιλία διάρκειας επτά λεπτών.
Σχετικά Άρθρα
05/08/2025 - 22:20
05/08/2025 - 21:53
05/08/2025 - 21:48
Δείτε επίσης