Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022
00
02
51

Ανασχηματισμός: Τις επόμενες ημέρες ξεκαθαρίζει το τοπίο των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα

Μοιραστείτε το

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις αρχικές προβλέψεις που τον ήθελαν να προχωράει στις αλλαγές μέσα στο φθινόπωρο, θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι όλα θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Βέβαιη πρέπει να θεωρείται πάντως η είσοδος περισσότερων βουλευτών της ΝΔ στο νέο σχήμα, η απομάκρυνση πολλών σημερινών υφυπουργών αλλά και η αναβάθμιση ορισμένων γενικών γραμματέων.
Η κυβέρνηση, όπως παραδέχονται σχεδόν όλοι οι υπουργοί αλλά και στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου, έχει υποστεί πλήγματα από τις πυρκαγιές και οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεση του το πρωθυπουργικό επιτελείο αναδεικνύουν ότι η απαιτείται κυβερνητική επανεκκίνηση.
Η αλλαγή «ατζέντας», με την υλοποίηση ενός αξιοσημείωτου ανασχηματισμού, συγκέντρωνε – εδώ και κάποιο διάστημα – ισχυρές πιθανότητες, καθώς δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μείωση του εκλογικού ποσοστού της ΝΔ και της «ψαλίδας» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι πυρκαγιές και τα συντονιστικά ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, «πλήγωσαν» την κυβέρνηση, καθώς για πρώτη φορά εμφανίζονται «ρωγμές», οι οποίες φτάνουν το 2%.

Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν 4 – 5 «ηχηρές» μετακινήσεις υπουργών που μέχρι σήμερα θεωρούνται αμετακίνητοι. Αυτοί που δεν αναμένεται να αλλάξουν πόστο, είναι του οικονομικού επιτελείου ενώ τα πρόσωπα που αποτελούν το λεγόμενο επιτελικό κράτος (Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Πιερρακάκης, Λιβάνιος και λοιποί) θα παραμείνουν αμετακίνητοι ή ενδεχομένως να αναβαθμιστούν.
Πολύ δύσκολα θα αλλάξουν οι υπουργοί των υπουργείων που ασχολούνται με τα εθνικά μας ζητήματα.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.