Ανακάλυψαν μία από τις μεγαλύτερες πατημασιές δεινοσαύρων (Εικόνες)

Το απολίθωμα μιας από τις μεγαλύτερες πατημασιές δεινόσαυρου που έχει βρεθεί ποτέ, ανακάλυψαν Μογγόλοι και Ιάπωνες επιστήμονες στην έρημο Γκόμπι.

Η πατημασιά έχει μήκος 1,06 εκατοστών και πλάτος 77 εκατοστών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Πιστεύεται ότι προέρχεται από τιτανόσαυρο, ένα μακρυλαίμη φυτοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος είχε μήκος πάνω από 30 μέτρα και ύψος 20 μέτρα.

Το καλοδιατηρημένο απολίθωμα ανακαλύφθηκε σε γεωλογικό στρώμα ηλικίας 70 έως 90 εκατομμυρίων ετών, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της ερευνητικής αποστολής καθηγητής παλαιοντολογίας Σινόμπου Ισιγκάκι του Πανεπιστημίου της Οκαγιάμα, ο οποίος συνεργάζεται με επιστήμονες της Μογγολικής Ακαδημίας Επιστημών.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι ερευνητές συνεχίζουν τις έρευνές τους στην ίδια περιοχή μήπως βρουν απολιθώματα του σκελετού του δεινόσαυρου.

Το 2014, είχε ανακαλυφθεί στην Αργεντινή ένας τιτανόσαυρος, ο οποίος είχε μήκος 30 μέτρων και εκτιμάται ότι ζύγιζε γύρω στους 70 τόνους. Θωρείται ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος που έχει ανακαλυφθεί στον πλανήτη και μια αναπαράστασή του εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή