Ανακαλείται ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τσεχία

Στην Αθήνα καλείται ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πράγα, Παναγιώτης Σαρρής, λόγω των ακραίων δηλώσεων του Προέδρου της Τσεχίας, Μίλος Ζεμάν.

Ο Τσέχος Πρόεδρος είχε κάνει λόγο για είσοδο της χώρας του στην Ευρωζώνη υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει η Ελλάδα.

Ο Παναγιώτης Σαρρής καλείται από τον υπουργό Εξωτερικών στην Αθήνα για πολιτικές διαβουλεύσεις.

Πριν από μερικές μέρες κλήθηκε στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και ο Τσέχος πρέσβης στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγιναν διαμαρτυρίες για την συμπεριφορά του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της Τσεχίας, η οποία υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Η κλήση του Έλληνα πρέσβη στην Αθήνα είναι μία πολύ σοβαρή εξέλιξη, καθώς δεν είθισται οι σχέσεις μεταξύ χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φτάνουν σε τέτοιο σημείο.

Στην Αθήνα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Τσεχίας πρωτοστατεί στον άτυπο πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για το προσφυγικό τους τελευταίους μήνες.

Ο Μίλος Ζεμάν, σε δηλώσεις του στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR, είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν της Ελλάδας».

Ακόμα, ο Τσέχος Πρόεδρος εξέφρασε την απογοήτευσή του «που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, σε έξοδο της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ».

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή